Περιοδοντολογία

Είναι υγιή τα ούλα;

Στην περιοδοντολογία ουσιαστικά, καταφεύγουμε για τη θεραπεία των ούλων και του οστού που στηρίζει τα δόντια.

Η περιοδοντική νόσος διακρίνεται σε ουλίτιδα και περιοδοντίτιδα.
Η ουλίτιδα προκαλείται από βακτηριακή φλεγμονή των ούλων, μόνο.
Μακροπρόθεσμα και χωρίς θεραπεία, η ουλίτιδα οδηγεί σε μεγάλη αλλοίωση των μαλακών ιστών/ ούλων και του οστού των γνάθων και εξελισσόμενες, στη χειρότερη περίπτωση, σε απώλεια των δοντιών.

Σημαντικότατο είναι ότι τα αποτελέσματα της περιοδοντικής νόσου δεν επηρεάζουν μόνο την στοματική κοιλότητα.
Η ουλίτιδα και η περιοδοντίτιδα μπορεί να οδηγήσει και σε συστηματικές βλάβες στον οργανισμό. Χαρακτηριστικές και επιστημονικά τεκμηριωμένες είναι η δυσμενής επίδρασή της στο καρδιαγγειακό σύστημα καθώς και η αύξηση του κινδύνουπρόωρου τοκετού κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Με τη θεραπεία της ουλίτιδας και της περιοδοντίτιδας, τη σωστή στοματική υγιεινή και τακτικούς οδοντιατρικούς ελέγχους, η εξέλιξη της περιοδοντικής νόσου μπορεί να επιβραδυνθεί ή ακόμη και να προληφθεί.

Τα πιο σύγχρονα μέσα και μέθοδοι αφαίρεσης οδοντικής πλάκας και τρυγίας ( “πέτρας¨), εφαρμόζονται στην κλινική μας.
Επίσης, μια αποδεδειγμένα αποτελεσματική σύγχρονη μέθοδος διάγνωσης που εφαρμόζουμε, είναι η εκτέλεση εξατομικευμένης βακτηριακής καλλιέργειας για τον προσδιορισμό του βακτηριακού φορτίου του στόματος.

Η εμπειρία μας και οι συνεργασίες μας με εμπειρότατους και καταξιωμένους συναδέλφους περιοδοντολόγους, μας εξασφαλίζουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, ακόμα και για τις πιο απαιτητικές καταστάσεις μπορεί να προκύψουν.

Υπηρεσίες