Περιοδοντολογία

Είναι υγιή τα ούλα;

Στην περιοδοντολογία ουσιαστικά, καταφεύγουμε για τη θεραπεία των ούλων και του οστού που στηρίζει τα δόντια.

Η περιοδοντική νόσος διακρίνεται σε ουλίτιδα και περιοδοντίτιδα.
Η ουλίτιδα προκαλείται από βακτηριακή φλεγμονή των ούλων, μόνο.
Μακροπρόθεσμα και χωρίς θεραπεία, η ουλίτιδα οδηγεί σε μεγάλη αλλοίωση των μαλακών ιστών/ ούλων και του οστού των γνάθων και εξελισσόμενες, στη χειρότερη περίπτωση, σε απώλεια των δοντιών.

Σημαντικότατο είναι ότι τα αποτελέσματα της περιοδοντικής νόσου δεν επηρεάζουν μόνο την στοματική κοιλότητα.
Η ουλίτιδα και η περιοδοντίτιδα μπορεί να οδηγήσει και σε συστηματικές βλάβες στον οργανισμό. Χαρακτηριστικές και επιστημονικά τεκμηριωμένες είναι η δυσμενής επίδρασή της στο καρδιαγγειακό σύστημα καθώς και η αύξηση του κινδύνουπρόωρου τοκετού κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Με τη θεραπεία της ουλίτιδας και της περιοδοντίτιδας, τη σωστή στοματική υγιεινή και τακτικούς οδοντιατρικούς ελέγχους, η εξέλιξη της περιοδοντικής νόσου μπορεί να επιβραδυνθεί ή ακόμη και να προληφθεί.

Τα πιο σύγχρονα μέσα και μέθοδοι αφαίρεσης οδοντικής πλάκας και τρυγίας ( “πέτρας¨), εφαρμόζονται στην κλινική μας.
Επίσης, μια αποδεδειγμένα αποτελεσματική σύγχρονη μέθοδος διάγνωσης που εφαρμόζουμε, είναι η εκτέλεση εξατομικευμένης βακτηριακής καλλιέργειας για τον προσδιορισμό του βακτηριακού φορτίου του στόματος.

Η εμπειρία μας και οι συνεργασίες μας με εμπειρότατους και καταξιωμένους συναδέλφους περιοδοντολόγους, μας εξασφαλίζουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, ακόμα και για τις πιο απαιτητικές καταστάσεις μπορεί να προκύψουν.

Επικοινωνήστε μαζί μας…

Καλέστε μας για να συζητήσουμε οποιοδήποτε οδοντιατρικό πρόβλημα ή απορία σας και για να λάβετε την εξατομικευμένη προσφορά σας.