Πρόληψη και καθαρισμός δοντιών

Wellness… για τα δόντια

Ο τομέας αυτός αφορά όλα τα προληπτικά μέτρα για την αποφυγή ανάπτυξης οδοντικών βλαβών.
Προαπαιτούμενο για την πρόληψη είναι ο έλεγχος, με τον ακριβή προσδιορισμό της κατάστασης των δοντιών.
Εάν εντοπιστεί κάποιο παθολογικό σημείο, θα αντιμετωπιστεί απευθείας στην κλινική μας χρησιμοποιώντας μέσα τελευταίας τεχνολογίας.
Φυσικά θα ενημερωθείτε για τα βήματα πριν από κάθε θεραπεία και θα έχετε πάντα την ευκαιρία να ρωτήσετε αν δεν καταλαβαίνετε κάτι.
Είμαστε πάντα διατεθειμένοι να ικανοποιήσουμε το αίτημά σας για αναισθησία για να αποφύγουμε πιθανό πόνο.
Η προφύλαξη περιλαμβάνει επίσης τον επαγγελματικό καθαρισμό των δοντιών, την επεξήγηση της τεχνικής βουρτσίσματος και τη χρήση του οδοντικού νήματος καθώς και συμβουλές για μεμονωμένα μέτρα.

Διαδικασία

Σε γενικές γραμμές, ο επαγγελματικός καθαρισμός των δοντιών περιλαμβάνει την πλήρη απομάκρυνση της κρυμμένης μαλακής και αποσκληρημένης πλάκας πάνω και κάτω από τα ούλα. Για να αξιολογήσουμε τα ευρήματα και να εξετάσουμε το βάθος των περιοδοντικών θυλάκων, μετράμε τους περιοδοντικούς θύλακες πριν από κάθε καθάρισμα.
Η εγγραφή χρησιμοποιείται για τακτική σύγκριση σε περιόδους παρακολούθησης.

Ο επακόλουθος ιατρικός βαθύς καθαρισμός γίνεται συνήθως με χειροκίνητα όργανα (ξέστρα) και ήπιες πιεζοηλεκτρικές συσκευές (συσκευές υπερήχων). Στη συνέχεια, οποιοσδήποτε αποχρωματισμός και εναποθέσεις στις επιφάνειες των δοντιών μπορεί να αφαιρεθεί με εξοπλισμό εκτόξευσης ειδικής σκόνης (σοδοβολή). Ειδικές συσκευές ήπιου αλλά πιο αποτελεσματικού και ανώδυνου καθαρισμού, χρησιμοποιούνται στο ιατρείο μας (airflow, perioflow) Τα περιστρεφόμενα κύπελλα από καουτσούκ ή οι βούρτσες λείανσης λειαίνουν τις επιφάνειες για να διευκολύνουν την επανατοποθέτηση των αποφρακτικών υλικών (sealants).

Τέλος, όλες οι επιφάνειες δοντιών καλύπτονται με ειδικό βερνίκι / πήκτωμα φθορίου για την προστασία του σμάλτου.
Ένα αναισθητικό μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για ευαισθησίες στα ούλα.
Παρά τη μεγάλη σημασία της και τη χαμηλή οικονομική επιβάρυνση, η πρόληψη αμελείται τόσο από ασθενείς όσο και από γιατρούς.
Ο έγκαιρος επανέλεγχος μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένες ανάγκες θεραπείας, χρόνο θεραπείας, κόστη αλλά και σε πρόληψη καλοήθων ή ακόμα και κακοήθων βλαβών στη στοματική κοιλότητα.
Θα σας ενημερώσουμε και αν το επιθυμείτε, θα σας εντάξουμε στο οργανωμένο πρόγραμμα επανελέγχου της κλινικής μας.

Σίγουρα θα νιώθετε πιο ασφαλείς.

Επικοινωνήστε μαζί μας…

Καλέστε μας για να συζητήσουμε οποιοδήποτε οδοντιατρικό πρόβλημα ή απορία σας και για να λάβετε την εξατομικευμένη προσφορά σας.