Προσθετική

Όταν το σφράγισμα δεν μπορεί πλέον να βοηθήσει…

Από μία στεφάνη ενός δοντιού έως πλήρη αποκατάσταση γνάθου με εμφυτεύματα (επιεμφυτευματική), σας προσφέρουμε κάθε ευκαιρία να αντικαταστήσετε τα φυσικά δόντια όσο το δυνατόν καλύτερα.
Ενώ οι προσθετικές είναι δυνατόν να απομακρυνθούν, τα εμφυτεύματα συνδέονται μόνιμα με το οστό της γνάθου, με αποτέλεσμα την επιθυμητή συγκράτηση.
Αν χρειάζεστε μία οποιαδήποτε προσθετική αποκατάσταση, θα σας συμβουλεύσουμε εκ των προτέρων για το ποια παραλλαγή είναι κατάλληλη για εσάς και ποια πλεονεκτήματα ή μειονεκτήματα έχει.
Μετά από όλα, θα διαλέξουμε μαζί τη βέλτιστη λύση για μία λειτουργική και αισθητική αποκατάσταση με μεγάλη διάρκεια ζωής.

Ακίνητη προσθετική

Η ακίνητη προσθετική αποτελεί μια πολύ αισθητική μορφή αποκατάστασης της οδοντοστοιχίας.
Ως γέφυρες, στεφάνες, εμφυτεύματα και όψεις.
Ενώ παλαιότερα οι ακίνητες οδοντικές προσθετικές αποτελούσαν κατά κύριο λόγο μεταλλικά στοιχεία, τα κεραμικά είναι πλέον τα προτιμώμενα υλικά. Αυτά έχουν το πλεονέκτημα ότι έρχονται πολύ κοντά στη φυσική εμφάνιση των δοντιών.
Εάν το δόντι έχει υποστεί σοβαρές βλάβες λόγω ατυχήματος ή τερηδόνας, το σφράγισμα δεν είναι πλέον εφικτό, τα δόντια πρέπει να αποκατασταθούν.
Απαραίτητη είναι και η αποκατάσταση της έλλειψης ενός ή περισσοτέρων δοντιών.
Με μια ακίνητη προσθετική θα έχετε τη μέγιστη ασφάλεια κατά τη μάσηση.

Κινητή προσθετική

Σήμερα κανένας δεν πρέπει να ζει χωρίς δόντια ή με μεγάλες ελλείψεις δοντιών.
Χάρη στη μεγάλη ανάπτυξη της οδοντικής προσθετικής, είναι δυνατή η παραγωγή κινητών αποκαταστάσεων- οδοντοστοιχιών που ικανοποιούν τόσο λειτουργικές όσο και αισθητικές απαιτήσεις.
Ως κινητή οδοντοστοιχία, αναφέρεται κάθε προσθετική, την οποία ο ασθενής μπορεί να βγάλει από το στόμα.
Η χρήση κινητής οδοντοστοιχίας είναι συνήθως απαραίτητη όταν δεν είναι δυνατή η παροχή σταθερών αποκαταστάσεων (π.χ. γέφυρα).
Με τη βοήθεια της πρόθεσης, μπορείτε να μασάτε και πάλι με ασφάλεια, να μιλήσετε πιο καθαρά και να αποκαταστήσετε το χαμόγελό σας.
Μια ολική οδοντοστοιχία χρησιμοποιείται όταν πρέπει να αποκατασταθεί μια νωδή γνάθος (χωρίς δόντια).
Μερικές οδοντοστοιχίες χρησιμοποιούνται όταν λείπουν κάποια αλλά όχι όλα τα δόντια.
Για να εξασφαλιστεί ότι οι κινητές οδοντοστοιχίες ταιριάζουν ακριβώς, κατασκευάζονται εξατομικευμένα και έχουν μεγάλες δυνατότητες επιδιόρθωσης.

Στεφάνες

Πρόκειται για τεχνητή θήκη του δοντιού.
Οι στεφάνες χρησιμοποιούνται στην οδοντική προσθετική αν η βλάβη στο δόντι είναι υπερβολικά μεγάλη για ένα σφράγισμα.
Η στεφάνη καλύπτει το δόντι και έτσι αποκαθιστά τη λειτουργικότητά του.
Ακόμη και αν οι στεφάνες υπολογίζονται προσθετικές, δεν αντικαθιστούν το πραγματικό δόντι, αλλά χρησιμεύουν για τη διατήρησή τους.
Τα πολύ κατεστραμμένα δόντια μπορούν να αποκατασταθούν εν συνόλω ή εν μέρει με στεφάνη. Επίσης αισθητικοί λόγοι μπορούν να επιβάλλουν την κατασκευή της.
Οι ολοκεραμικές στεφάνες μάλιστα είναι πολύ πιθανό να είναι αισθητικά πολύ κοντά στο φυσικό δόντι.
Οι ολοκεραμικές κορώνες δεν έχουν οπτικά σχεδόν τίποτα να …ζηλέψουν από τα φυσικά σας δόντια.
Εναλλακτικά, μια μεταλλοκεραμική αποκατάσταση παραμένει πάντα μια εξαιρετική λύση.

Επικοινωνήστε μαζί μας…

Καλέστε μας για να συζητήσουμε οποιοδήποτε οδοντιατρικό πρόβλημα ή απορία σας και για να λάβετε την εξατομικευμένη προσφορά σας.