Χειρουργική Στόματος

Φρονιμήτες, εξαγωγές, κύστεις κλπ.

Η επεμβατική οδοντιατρική καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεραπειών που εκτελούνται χειρουργικά.
Η Χειρουργική Στόματος στοχεύει στη θεραπευτική αντιμετώπιση παθολογικών καταστάσεων, τη βελτίωση της μασητικής λειτουργίας και την αισθητική.
Η απόφαση σχετικά με την ανάγκη χειρουργικής αντιμετώπισης λαμβάνεται με ευθύνη του γναθοχειρουργού και του οδοντιάτρου, κατόπιν συνεννόησης με εσάς, και με γνώμονα τη βέλτιστη, ασφαλέστερη, μακροβιότερη και συντηρητική θεραπευτική μέθοδο.
Οι συνηθέστερες επεμβάσεις στη στοματική κοιλότητα αφορούν σε εξαγωγή δοντιών, εξαγωγή σωφρονιστήρα – φρονιμίτη, ακρορριζεκτομή με ή χωρίς ανάστροφη έμφραξη, τοποθέτηση εμφυτευμάτων, τοποθέτηση μοσχευμάτων προς αποκατάσταση οστικών ελλειμμάτων, περιοδοντική χειρουργική, χειρουργική του ιγμορείου άντρου (ανύψωση ιγμορείου), αφαίρεση βλαβών ή όγκων του οστού και των μαλακών ιστών της στοματικής και περιστοματικής περιοχής.

Εξαγωγή δοντιών

Η εξαγωγή των δοντιών αποτελεί σημαντική παράμετρο της στοματικής χειρουργικής κατά την οποία απομακρύνονται πλήρως από το οστούν της γνάθου.
Οι λόγοι που μας επιβάλλουν την εξαγωγή είναι ποικίλοι.
Η εξαγωγή κρίνεται απαραίτητη εάν το δόντι έχει τερηδονιστεί, εάν υπάρχει περιοδοντική βλάβη που να επηρεάζει τη στήριξή του στο οστούν ή εάν αφορά φρονιμίτη.
Τα δόντια που έχουν υποστεί βλάβες από τερηδόνα δεν πρέπει να παραμένουν στη στοματική κοιλότητα, καθώς μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονές, αποστήματα ή και κύστεις.
Η διαδικασία αυτή είναι μια διαδικασία ρουτίνας που διενεργείται υπό τοπική αναισθησία στο ιατρείο μας και μετεξακτικά υποδεικνύεται εξατομικευμένη στοματική υγιεινή.
Επειδή οι εξαγωγές αποτελούν ιδιαίτερο παράγοντα πρόκλησης άγχους, μη διστάσετε να μας ενημερώσετε για να βρούμε, από κοινού, τρόπο αντιμετώπισης του.

Αφαίρεση φρονιμίτη

Οι φρονιμίτες διαπλάσσονται και ανατέλλουν τελευταίοι σε σχέση με τα υπόλοιπα δόντια.
Η ανατολή τους (εμφάνισή τους) στο στόμα γίνεται με την ενηλικίωση αν και πολλές φορές μπορεί να μην ανατείλουν καθόλου και να μείνουν έγκλειστοι ή ημιέγκλειστοι.
Λόγω της θέσης στη γνάθο και της μορφής τους, συχνότατα, εάν όχι πάντα, προκαλούν ιδιαίτερα προβλήματα.
Μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονές (περιστεφανίτιδα), αποστήματα και κύστεις, βλάβες ή κινητικότητα στα διπλανά δόντια και, ευτυχώς λιγότερο συχνά, οδοντογενείς βλάβες ή όγκους.
Η εξαγωγή τους γίνεται χειρουργικά και συνήθως υπό τοπική αναισθησία. Αυτό σημαίνει πως μπορεί να διενεργηθεί άμεσα στο ιατρείο μας.
Η κατάλληλη τοπική αναισθησία κρίνεται ιδιαίτερα αποτελεσματική ώστε να εξασφαλιστεί ανώδυνα η εξαγωγή.
Η εξαγωγή όλων των φρονιμιτών σε μία συνεδρία κρίνεται σχεδόν πάντα εφικτή και είναι συχνά η πιο ενδεδειγμένη θεραπεία μειώνοντας το χρόνο αποθεραπείας χωρίς πόνο λόγω της εξαγωγής του φρονιμίτη.
Μπορούμε να συζητήσουμε για ό,τι αφορά στο θέμα με τους φρονιμίτες έτσι ώστε να αποβάλλετε τις εντυπώσεις που κακώς έχουν δημιουργηθεί και διαδοθεί.

Χειρουργική LASER

Η χρήση laser στην οδοντιατρική κρίνεται σήμερα συχνά απαραίτητη.
Ειδικά, όσον αφορά στη διαχείριση των μαλακών ιστών περιοδοντικών ή μη, το laser κρίνεται ως μια ευεργετική δυνατότητα που έχουμε.
Ανώδυνα, γρήγορα, δίχως επανεξετάσεις και επιπλοκές, μια αξιόπιστη και ικανή συσκευή laser στα κατάλληλα χέρια, δίνει εντυπωσιακά αποτελέσματα.
Από την εκτομή γλωσσικού χαλινού, χαλινού άνω χείλους, τραυματικού ινώματος έως αφαίρεση χρωστικών μελανίνης από τα ούλα ή τη μείωση του μικροβιακού φορτίου, την ανακούφιση από τον επιχείλιο έρπητα και τις άφθες.

Επικοινωνήστε μαζί μας…

Καλέστε μας για να συζητήσουμε οποιοδήποτε οδοντιατρικό πρόβλημα ή απορία σας και για να λάβετε την εξατομικευμένη προσφορά σας.